tikadan-afganistanin-herat-vilayetinde-ilk-yardim-egitimi

TİKA'dan, Afganistan'ın Herat vilayetinde ilk yardım eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde ilk yardım eğitimi programı düzenledi.

04 Kasım 2022 11:21

TİKA Herat Ofisinden yapılan açıklamada, Afganistan'ın batısında bulunan Herat, Farah, Nimruz, Gor ve Badgis vilayetlerindeki üniversitelerin akademik ve idari personellerinden oluşan 20 kişiye ilk yardım eğitimi verildiği belirtildi.

Herat Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen bir haftalık eğitim programında, personele olası acil durumlarda yaralılara doğru müdahalenin nasıl yapılacağı anlatıldı.

Eğitimci ve katılımcıların iaşe, konaklama ve ulaşım giderleri ile eğitim materyalleri TİKA tarafından karşılandı.

Herat Üniversitesinde düzenlenen sertifika törenine, Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz ve Herat Üniversitesi Rektörü Abdul Azizi Nemani katıldı.

Törenin ardından, katılımcılara sertifikaları dağıtılırken her bir üniversite için ilk yardım malzemeleri ve toplamda 50 ecza dolabı üniversite temsilcilerine teslim edildi.

Törende konuşan TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, hedeflerinin hayati bir konu hakkında insanları bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Eğitim sayesinde, ülkenin batısındaki beş devlet üniversitesini ortak bir zeminde buluşturup iş birliği fırsatlarını istişare etme imkanı bulduklarını vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Sonraki süreçlerde diğer vilayetlerde bulunan üniversitelere de destekte bulunmayı planlıyoruz. Çünkü, yüksek öğretim kurumlarında yapılan faaliyet ve uygulamaların toplumun diğer kesimlerine de örnek olacağını düşünüyoruz."

Herat Üniversitesi Rektörü Nemani ise TİKA'ya Herat'taki yardım faaliyetleri nedeniyle teşekkür etti.

Diğer Haberler