tikadan-mogolistanda-cocuk-merkezine-destek

TİKA'dan Moğolistan'da çocuk merkezine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'da çocuk yaratıcılık merkezine ekipman desteğinde bulundu.

15 Mayıs 2019 08:50

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Ulanbator'da yer alan merkeze eğitim malzemeleri TİKA tarafından temin edildi.

Malzemelerin teslim töreninde "Teşekkürler Türkiye" konulu el sanatları ve resim sergisi düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi Muhittin Ahmet Yazal, TİKA Ulanbator Koordinatörü Emrah Ustaömer, Moğolistan Çocuk Yaratıcılık Merkez Müdürü Dorjgochoo Uranbileg, merkez öğretmenleri ve öğrencileri ile basın mensupları katıldı.

Burada konuşan Büyükelçi Yazal, ihtiyaç duyulan eğitim malzeme ve ekipmanın TİKA tarafından temin edilmesiyle alıcı tarafın önemli bir ihtiyacını karşılayan verimli bir proje gerçekleştirildiğini ifade etti.

TİKA Koordinatörü Ustaömer de merkezin Moğolistan'ın geleceği çocukların ve gençlerin yetenekli, eğitimli ve iş sahibi başarılı birer bireyler olarak yetişmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

Merkezin öksüz, yetim ve engelli çocukların da geleceğinde söz sahibi olduğunu kaydeden Ustaömer, TİKA tarafından yapılan desteğin aynı zamanda ülkenin eğitim sektörüne de önemli katkı sağladığını belirtti.

Merkez Müdürü Uranbileg, merkezin 1988'de kurulduğunu, çocuk ve gençlere yaşam becerisini öğreten, çalışma ve estetik konusunda bilgi veren, Moğolistan'ın milli, kültürel mirasını ve geleneklerini tanıtan ve çocukların yaratıcı zekasının geliştiren ressamlık, el sanatları ve teknik teknoloji alanlarında mesleki yönlendirme yapan ve onların gelecekteki mesleklerini seçmelerinde yardımcı olan yegane bir kurum olduğunu vurguladı.

Merkezin kurulmasından bu yana neredeyse 30 yıldır yenileyemedikleri eğitim malzemeleri ve ekipmanların TİKA tarafından temin edilmesi sayesinde faaliyetlerine kesintisiz devam edebileceklerini ifade eden Uranbileg, öğretmenler ve öğrenciler adına Türkiye ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Anahtar Kelimeler: tika, moğolistan, çocuk merkezi, yardım, destek,

Diğer Haberler