tikadan-novi-pazardaki-hastaneye-arazi-araci-destegi

TİKA'dan Novi Pazar'daki hastaneye arazi aracı desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar'daki devlet hastanesine arazi aracı desteği sağladı.

20 Ekim 2023 16:25

Novi Pazar'daki devlet hastanesinde yapılan araç teslim törenine, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, TİKA Sırbistan Koordinatörü Mehmet Mete Anaç ve hastane doktorlarından Ervin Corovic katıldı.

Büyükelçi Aksoy burada yaptığı açıklamada, merkezde günlük 60'tan fazla diyaliz hastasının tedavi gördüğünü ifade ederek, "Bu ihtiyaç duyulan bir araçtı çünkü hastalar çevre illerden geliyorlar ve buradaki merkeze gelmeleri kolay olmuyor. TİKA'dan bir talepte bulundular. Biz de yepyeni bir aracı kendilerine verdik." dedi.

Bölgeye TİKA ve Büyükelçiliğin yardımlarının devam edeceğinin altını çizen Aksoy, "Sancak bölgesi bizim kalbimizdedir." ifadesini kullandı.

"Bu araç sayesinde artık yeterli sağlık hizmetini verebilecek şartlara sahibiz"

TİKA Sırbistan Koordinatörü Anaç da Sırbistan'da hizmet vermeye başladıkları yıldan itibaren 40'ı sağlık alanında, 360'tan fazla projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Hastane doktorlarından Corovic, aracın hem hastaların hastaneye naklini hem de merkezin çalışmasını kolaylaştıracağını kaydetti.

Corovic, "Diyaliz merkezinde çok ağır hastalar tedavi ediliyor. Bu araç sayesinde artık onları merkeze nakledecek ve yeterli sağlık hizmetini verebilecek şartlara sahibiz. Türkiye ile Sırbistan arasındaki iyi ilişkiler sayesinde bu bağış başarıyla sonuçlandı." diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: tika, novi pazar, sırbistan,

Diğer Haberler