tobb-baskani-hisarciklioglu-turkmenistanda

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türkmenistan'da

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu  ile görüştü.

03 Ağustos 2017 16:11

Beraberindeki işadamı heyetiyle Türkmenistan’a  giden Türkiye Odalar  ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından kabul edildi.

Kabulde, Türkmen - Türk  ekonomik işbirliği konuları görüşüldü.  Devlet Haber Ajansı’nda yer alan bilgiye göre görüşmede, Türkmen ve Türk halkını birleştiren tarihsel ve kültürel bağların, iki ülke arasındaki işbirliğinin temel dayanağı olduğu vurgulandı.

Türkmen lider Berdimuhammedov ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun  görüşmesinde, Türkmen-Türk İş Konseyi’nin  ekonomik ilişkilere olumlu katkısı  gündeme geldi ve düzenli olarak yapılan sektörel sergi ve iş forumlarının, ticari ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesinde önemli rol oynadığı belirtildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ekonomik  ilişkilerin geliştirilmesi,  iki ülke arasındaki ticaretin artması ve verimli işbirliği şartlarının sağlanmasındaki katkıları için Türkmenistan lideri Berdimuhammedov’a teşekkür etti.

Türkmenistan’ın büyük ölçekli yatırımları ve devam eden aktif projelerine Türk şirketlerinin ilgisinin devam ettiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; Türk firmalarının, yükümlülüklerini sorumluluk bilinci içinde yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Berdimuhammedov, TOBB Başkanı, Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmen-Türk İş Konseyi,

Diğer Haberler