trt-askabat-buyukelcisini-ziyaret-etti

TRT, Aşkabat Büyükelçisini ziyaret etti

Göreve başlayan Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, TRT’ye açıklamalarda bulundu.

03 Şubat 2020 16:48

Aşkabat Büyükelçiliğine atanan Togan Oral, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a güven mektubunu sunarak görevine başladı.

Büyükelçi Togan Oral, Türkmenistan kamu kurumları nezdinde ve Türkmenistan’da bulunan Türk kurum ve şirketleri ile görüşmeler yaparak bilgi aldı.

TRT’nin Büyükleçiliği ziyaretinde bir mülakat veren Oral, Türkmenistan ile  ilişkilerimizin; çok köklü ortak  tarih ve kültür üzerine inşa edilmiş, karşılıklı eşitlik, saygı ve işbirliğine dayandığını ifade etti.

Togan Oral, görev süresi boyunca bu ilişkilerin daha da ilerlemesi ve her boyutuyla daha da çeşitlenmesi için gayret sarfedeceğini söyledi.

Büyükleçi, Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonra çok hızlı bir gelişim gösterdiğini, bu gelişimin  temelinde de Türkiye’nin, Türkmenistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olmasının ve bağımsızlığını kazandığı ilk andan itibaren her zaman her platformda, yanında destekçisi olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkmenistan’la, bağımsızlığa kavuşmasından itibaren siyasi düzeyde de çok yakın ilişkiler kurulduğunu belirten Büyükelçi, önümüzdeki dönemlerde, Türkmenistan’ ile ilişkilerimizin daha da gelişerek ve hatta yeni bir ivme kazanarak devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon toplantısı için hazırlıkların devam ettiğini belirten Oral; daha sonra üst düzey ziyaretlerle de ilişkiler, hızlanarak devam edecektir dedi.

Büyükelçi, son olarak; Türkmenistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak Türkiye’nin Büyükelçiliği’nin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Büyükelçi, görev süresinin sonunda Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerinin daha çok geliştiğini ve  derinleştiğini görerek Aşkabat’tan  ayrılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: TRT, Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler