trt-avazda-haci-zeynalabidin-tagiyev-belgeseli

TRT Avaz'da Hacı Zeynalabidin Tagiyev Belgeseli...

TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya: "Gelecek nesillerin böyle bir insanı daha yakından tanıması lazım." dedi.

08 Nisan 2020 07:31

Türk dünyasının ortak sesi "TRT Avaz" kurulduğu günden bu yana çeşitli projelerle gündemde. 

Bu projelerde Azerbaycan'ın tarih ve kültürüne de yer veriliyor.  Ayrıca Azerbaycan'ın ünlü şahsiyetleri, düşünürleri, Türk dünyasına hizmetleri olan insanlarla ilgili projeler de yer alıyor.

Kanalda yayınlanan "Köklerin izinde" belgeselinin 20. bölümü bu projelerden biri. Bölümde, Azerbaycan'ın hayırsever iş insanı Hacı Zeynelabidin Tagıyev'den bahsediliyor.

Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroglu'nun Senaryosunu yazdığı filmde, Hacı Zeynalabidin Tagiyev'in hayatı ve çalışmaları anlatılıyor. İleri görüşlü kararları, Azerbaycan ulusal basınının gelişimi, eğitim ve aydınlanma çalışmalarına gösterdiği destek, Bakü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriliyor.

TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya filmin başarılı bir proje olduğunu söyledi. Sağırkaya, "Hacı Zeynelabidin Tagıyev tüm servetini halka, ve onun aydınlanmasına harcadı.  Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu bölgesine büyük yardımları oldu.   Bu proje, Türk dünyasına büyük hizmetleri olmuş bu insana vefa borcudur.  Gelecek nesillerin böyle bir şahsiyeti daha yakından tanıması lazım." ifadesini kullandı.

Sedat Sağırkaya, Azerbaycan'ın ünlü şahsiyetleri ile ilgili projelerin devam edeceğini belirtti.

Sağırkaya "Proje ile ilgili danışman kadromuz faaliyet göstermektedir.  Örneğin, daha önce Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü ile ilgili  "Ahmet Cevad" belgesel filmini hazırlayıp yayınladık.  Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerini Ahmet Cevad'ın hayatı timsalinde çok güzel anlatabildiğimizi düşünüyorum. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki bu kardeşliğin daha da güçleneceğine,ve  televizyon alanında çok önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.   TRT Avaz'da  Azerbaycan'la ilgili birçok projeler  gerçekleştirildi ve bu çalışmalar devam edecek." dedi.

Anahtar Kelimeler: TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya, Hacı Zeynalabidin Tagiyev, TRT Avaz,

Diğer Haberler