trt-den-turkmen-televizyonuna-ziyaret

TRT’den, Türkmen Televizyonuna Ziyaret

Türkmenistan Televizyon Radyo ve Sinemacılık Devlet Komitesi Başkanlığında yapılan çalışma toplantısına TRT temsilcisi Uğur Sami Gezer, Türkmen Televizyonu Başkanı Arslan Aşirov ile ilgili bürokratlar katıldı.

02 Şubat 2021 11:52

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun Orta Asya’da ilk temsilciliğini 1999 yılında Aşkabat’ta açtığını belirten Uğur Sami Gezer, iki kardeş ülke ve halk arasında, “Bir Millet, İki Devlet” temelinde dengeli, karşılıklı saygı ve işbirliği esas alındığını ifade etti. “Kadim, kardeşlik bağları temelinde ilişkilerimizi daha ileri düzeye yükseltebilmenin, iş birliğini güçlendirmenin her iki tarafın da ortak arzusu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“Biz Türkmenistan’ın güzelliklerini 17 TV kanalımızla, 16 radyo kanalımızla, Web yayınlarımızla en iyi şekilde dünyaya aktarmak istiyoruz. Biz burayı Atavatan olarak görüyoruz. İstiyoruz ki Türkmenistan’dan Anadolu’ya bir kültürel köprü kuralım. Buradaki Türkmen anamızın yaptığı tereyağı ile Anadolu’daki anamızın yaptığı tereyağı arasında bir bağ kuralım. Bu coğrafyaya ilgiyi arttıralım.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Arslan Aşirov da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade edip, TRT’nin Türkmenistan’da yapacağı yayın faaliyetlerine her türlü desteğin verileceğini söyledi. Ardından teknokratlarla yapılan toplantıda plan ve projeler ele alındı. Geleceğin İletişimcileri Yarışması hakkında bilgi verildi. Online eğitim faaliyetleri üzerinde duruldu. Diriliş ve Yunus Emre dizilerinin Türkmen televizyonunda yer alabileceği değerlendirildi.

Diğer Haberler