trt-ile-ktrk-isbirligi

TRT ile KTRK İşbirliği

TRT ile Kırgızistan Radyo Televizyon Kurumu arasındaki işbirliği protokolü yenilendi.

28 Eylül 2017 10:26

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT ile kardeş ülke Kırgızistan Radyo Televizyon Kurumu KTRK arasındaki işbirliği protokolü yenilendi.

TRT Genel Müdürlüğünde gerçekleşen protokolü, KTRK Genel Müdürü Ilim Karıpbekov ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren imzaladı.
 

ırgızistan Radyo Televizyon Kurumu KTRK ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT arasındaki işbirliği protokolü imza töreni TRT Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve KTRK Genel Müdürü Ilim Karıpbekov'un imzaladığı protokol ile, radyo yayıncılığı ve eğitim alanlarında yapılan işbirliğine televizyon yayınları da eklendi.

TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nca hazırlanan ve Kırgızistan Devlet Radyosu tarafından da yayınlanan programlara TRT Avaz Haber Merkezi tarafından hazırlanan Kırgızca haberler de eklendi.

İmzalanan protokol çerçevesinde TRT Avaz Kırgızca Haber Bülteni yeni dönemde Kırgızistan Devlet Televizyonu tarafından da yayınlanacak.

İki kardeş ülke devlet televizyonları arasındaki ilk protokol 1992 yılında Kırgızistan'ın bağımsızlığını kazanmasının hemen ardından imzalanmıştı.

Anahtar Kelimeler: TRT, KTRK, Kırgızistan, Türkiye, Medya,

Diğer Haberler