trt-kirgizistanda-medya-mensuplarina-televizyonculuk-egitimi-verdi

TRT, Kırgızistan'da medya mensuplarına televizyonculuk eğitimi verdi

Eğitimlerde 200’den fazla genç katılımcı, TRT’nin eğitim sertifikasını aldı. 

27 Ekim 2023 16:04

TRT yayın kuruluşu olmasının yanı sıra bir medya okulu olarak da çalışmalarını sürdürüyor. TRT’nin deneyimli eğitmenleri, Kırgızistan’da 200’den fazla medya mensubuna televizyonculuk eğitimi verdi. 

Katılımcılara, yapımcılık, video çekim teknikleri, görsel dil oluşturmanın temelleri, dekor ve sahne tasarımı, grafik ve animasyon alanlarında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen projenin sertifika töreni Manas Üniversitesi rektörlük konferans salonunda yapıldı.

Törene, TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Yener, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi uzmanları ve eğitmenleri ve katılımcılar katıldı.

TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Yener, TRT'nin bir okul olma kültürünü devam ettireceğini belirtirken, eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik eden Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Ceylan ise, TRT’nin tarafsız ve doğru haberin kaynağı olduğunu belirtti.

 

Anahtar Kelimeler: TRT, kırgızistan, eğitim,

Diğer Haberler