trt-ozbekistan-daki-universite-ogrencilerine-egitim-verdi

TRT, Özbekistan’daki üniversite öğrencilerine eğitim verdi

TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Özbekistan Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi Uluslararası Gazetecilik bölümü öğrencilerine çevrimiçi eğitim verildi.

22 Aralık 2023 17:34

TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Özbekistan Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi Uluslararası Gazetecilik bölümü öğrencilerine çevrimiçi eğitim verildi. 6 hafta süren eğitim sonunda sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Taşkent’teki üniversite merkezinde yapılan törene TRT Özbekistan Temsilcisi Nizam Şahin, Şarkşinaslık Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. İkramcan Bultakov, Uluslararası Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nergiza İsmatullayeva ve çevrimiçi olarak da TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Uluslarası Eğitimler Müdürü Zeynep Tekinler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan TRT Eğitim Dairesi Uluslararası Eğitimler Müdürü Zeynep Tekinler, TRT olarak gönül coğrafyasına özel bir önem verdiklerini belirterek, bundan sonra da Özbekistan ile var olan güzel iş birliğini daha ileriye taşıyacaklarını kaydetti.

Gazetecilik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. İkramcan Bultakov da yaptığı konuşmada aynı medeniyetin çocukları olarak Türkiye ile iş birliklerinin daha anlamlı olduğunu ve ortak faaliyetlerin bundan sonra da süreceğini söyledi.

TRT Özbekistan Temsilcisi Nizam Şahin ise Özbekistan’daki kurumlar ile her alanda verimli iş birlikleri ve faaliyetler yürüttüklerini belirterek, etkinlik dolayısıyla Şarkşinaslık Üniversitesi yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından eğitim programına katılanlara sertifikaları verildi.

 

Anahtar Kelimeler: TRT, Özbekistan, eğitim,

Diğer Haberler