trt-ve-turkmen-devlet-televizyonu-arasinda-isbirligi

TRT ve Türkmen Devlet Televizyonu Arasında İşbirliği

Türkmenistan Devlet Televizyonunun eğitim amaçlı daveti üzerine uzman TRT personeli Aşkabat’a gitti.

05 Haziran 2018 15:43

TRT ile Türkmenistan Devlet Televizyonu arasındaki işbirliğinin uzun yıllara dayanan bir temeli bulunuyor. 1990’lı yılların ortalarında TRT’nin Türkmenistan’da temsilcilik açması ile başlayan çok yönlü işbirliği,  daha çok eğitim amaçlı görevlendirmeler ve tecrübe paylaşımı içerikli ziyaretlerle devam ediyor. Her yıl belirli sayıda Türkmen yayın personeli eğitim amacıyla TRT’ye gönderiliyor, TRT AVAZ ve diğer yayın birimlerinde işbaşı eğitimi alıyor.

Ayrıca Türkmen Devlet Televizyonundan yayıncılar, TRT tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Medya Eğitim Programı’na  düzenli olarak davet ediliyor ve katılımları sağlanıyor.

Bu kez Türkmenistan Devlet Televizyonunun eğitim amaçlı daveti üzerine uzman TRT personeli Aşkabat’a gitti. 

Başkameramanlar Mazlum Demirbağ ve Murat Orhan ile Başteknisyen Macit Hulki Artuğ tarafından verilen eğitimler 1 hafta sürdü. Söz konusu program kapsamında, yeni nesil HD ve 4K kameralar, ileri düzey spor kameramanlığı ve çekim tekniği, doğa belgeseli ve drama kameramanlığı ile kamera kontrol konularında Türkmen Devlet Televizyonu kameramanlarına eğitim verildi. Türkmen Devlet Televizyonu’nun güncel yayın teknolojilerini yakından takip ettiğini belirten eğiticiler Mazlum Demirbağ ve Murat Orhan, dost ve kardeş olarak gördükleri Türkmen meslektaşları ile beraber çalışmaktan karşılıklı olarak son derece memnun kaldıklarını ve yararlı bir eğitim programı uyguladıklarını söylediler.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: TRT-Türkmenistan Devlet Televizyonu İşbirliği,

Diğer Haberler