tsk-39-dan-kirgizistan-ordusuna-destek

TSK'dan Kırgızistan ordusuna destek

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kurduğu askeri dikimevi, Kırgızistan ordusunun üniforma ihtiyacını karşılıyor.

01 Nisan 2016 14:04

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kurduğu askeri dikimevi, Kırgızistan ordusunun üniforma ihtiyacını karşılıyor.

Başbakanlık Savunma İşleri Komitesi Dikimevi'nin Müdürü Doolos Talipov, yaptığı açıklamada, bugün TSK'nın hibe ettiği dikiş makineleri ve ekipman sayesinde Kırgızistan ordusunun üniforma ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, Kırgızistan'ın 1991 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından üniforma ihtiyacı için bireysel siparişlerin verildiğini, şu anda dikimevinde yazlık, kışlık, eğitim, günlük ve tören üniformalarının üretildiğini söyledi.

"Türkiye'ye, TSK'ya ve Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşeliğine minnettarız"

Talipov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in talimatıyla geçen sene başlayan reformlar çerçevesinde üniformalarda "renk ve stil" değişikliğine gidildiğini ifade ederek, "Bugün 50 personelin çalıştığı dikimevinde her çeşit üniformanın üretimini yapıyoruz. Türkiye, dikiş makinesi ve ekipman yardımında bulundu. Tecrübelerini bizlerle paylaştı, personelimize eğitim verdi. En önemlisi dikimevinde ilk kez giysi kalıp sistemini uyguladı. Bunun için Türkiye'ye, TSK'ya, Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşeliğine minnettarız" dedi.

Açıklamada, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliğinin her geçen gün artığına dikkat çekildi ve TSK'nın Bişkek'te kuracağı Askeri Harp Okulunun temelinin bu yıl içinde atılacağı kaydedildi.  AA





Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, Türkiye, Destek,

Diğer Haberler