tukmenistanda-tunadan-orhuna-ipek-yolu-rallisi

Tükmenistan'da "Tunadan Orhun'a İpek Yolu Rallisi"

“Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi”nin Türkmenistan etabı yapıldı.

02 Eylül 2023 15:18

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve “Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği” tarafından organize edilen ralli Kırgızistan’da son bulacak.

Ralli, Türk Cumhuriyetlerinin kuruluş yıl dönümlerine ithafen ilk kez düzenleniyor.

Almanya’dan Kırgızistan’a on bin kilometrelik parkurda yol aldılar, Karakum çölünün içinden geçip, Türkmenistan’daki Cehennem Kapısı’nda konakladılar. Beş ülkeden kırk yarışmacının yer aldığı “Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi” Türkmenistan’da devam etti. 

20 yaş üstü araçların katılabildiği ve çıkacak sorunlarla yarışmacıların baş ettiği ralli, güzergâh uzunluğu ve parkur zorluğu bakımında dünyanın en büyük rallisi kabul ediliyor.

Uzun yol için dizayn edilen farklı model ve renkteki araçlar Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral’ın damalı bayrağı sallamasıyla Aşkabat’tan Cehennem Kapısı denilen Derveze Gaz Kraterine doğru hareket etti. İpek yolunda develerin yanından geçen ralli araçları renkli görüntüler oluşturdu. 

Güzergâh boyunca yer alan ülkelerin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerine vurgu yapılan İpek Yolu Rallisi, Özbekistan ve Kazakistan duraklarının ardından 12 Eylül’de Kırgızistan’da son bulacak.

Anahtar Kelimeler: Tunadan Orhun'a İpek Yolu Rallisi, Tükmenistan, TÜRKSOY,

Diğer Haberler