turk-devletleri-teskilati-sit-alanlari-yoneticileri-agi-kuruldu

Türk Devletleri Teşkilatı Sit Alanları Yöneticileri Ağı kuruldu

Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ülkeler arasında Sit Alanları Yöneticileri Ağı kuruldu.

12 Ekim 2023 13:37

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, TDT ve Bakü İçerişehir Devlet Korusu tarafından "Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Miras Şehirleri" konulu uluslararası konferans düzenlendi.

İçerişehir Devlet Korusu Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Seyitzade'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansın açılışına, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Caferov, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Azerbaycan Kültür Bakanı Yardımcısı Saadet Yusifova, Azerbaycan Devlet Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı Azade Hüseynova, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, Uluslararası Kültür Varlıklarının Korunması ve Restorasyonu Araştırma Merkezi (ICCROM) Başkanı Joseph King ve Dünya Miras Şehirleri Örgütü (OWHC) Genel Sekreteri Mikhael De Thyse ile Türk dünyasının farklı bölgelerinden sit alanı ve müze yöneticileri katıldı.

Konferans kapsamında, yetkili katılımcılar, TDT üyesi ülkelerin anıt ve sit alanı yöneticilerinin işbirliği ve tecrübe paylaşımını artırmayı amaçlayan "Türk Sit Alanı Yöneticileri Ağı"nın kurulmasına ilişkin deklarasyona imza attı.

Anıt ve sit alanları konusunda sunumların yapıldığı "Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Miras Şehirleri" konferansı yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler: tdt, azerbaycan, bakü, türk devletleri teşkilatı, sit,

Diğer Haberler