turk-dunyasi-bilim-olimpiyatlari-sona-erdi

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Sona Erdi

Türkiye ve Makedonya birinci oldu. TRT AVAZ proje desteğinden dolayı ödüle layık görüldü.

09 Haziran 2014 14:51

"Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı"

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri sona erdi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı Proje Yarışması sona erdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kapanış töreninde konuşan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, olimpiyatlara yaklaşık bin projenin başvurduğunu ancak bunlardan 100 projenin "Tasarım" ve "Buluş" dallarında finallere katılmaya hak kazandığını söyledi.

Etkinliğe 18 ülkeden çok sayıda öğrencinin katıldığını anlatan Erdoğan, şunları bildirdi:

"Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı'nda final sergisine katılan ülkeler ve kendi öğrencilerimiz milli kıyafetlerini giydiler. Hemen hemen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin projeye yönelik fikirlerini yazmasını istedik. Türk ve akraba topluluklar burada birbirini kucakladı. Eskişehir'i bir bilim merkezi haline getirmek istiyoruz. İnşallah Türk Dünyası Mucitlik Merkezi'ni de kuracağız. Bu mucitlerimizi sanayicilerle buluşturarak onlara para kazandıracağız, yani fikirler ödüllendirilecek."

Erdoğan, proje yarışması "Buluş" dalında Türkiye'den Aykut Yıldız'ın "Sel Savar", "Tasarım" dalında ise Makedonya'dan Kadire Sali'nin "Esneksan" adlı projesiyle birinci olduğunu açıkladı.

Etkinliğe, Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile öğrenciler katıldı.

Projeye desteğinden dolayı, TRT AVAZ da ödüle layık görüldü.

Ödülü, TRT AVAZ Kanal Koordinatörlüğü Yayın ve Planlama Müdürü Vedat Akcan aldı.



Anahtar Kelimeler: Türk Dünyası Bilim Olimpayatları, TRT AVAZ, Ödül, Türkiye, Makedonya,

Diğer Haberler