turk-dunyasi-ezgilerde-bulustu

Türk dünyası ezgilerde buluştu

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa, 2021 yılı başkenti Hiva’yla Bursa’da ezgilerle buluştu.

23 Ekim 2021 14:32

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Topluluğu ve Taşkent Devlet Filarmoni Dans ve Müzik Topluluğu’nun birlikte verdiği konserde Bursalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa, Özbek, Kazak ve Türk sanatçıları Hiva-Bursa Türk Dünyası Kültür Başkentleri Dostluk Konseri’yle aynı sahnede buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, TÜRKSOY Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu, Özbekistan Kültür Bakanlığı Temsilcisi Khamroz Dekhanov, Taşkent İl Kültür Müdürü Akhror Mirzaev, Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer ve çok sayıda müziksever katıldı.

Konserin ilk bölümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, solist Nilüfer Göl’ün söylediği şarkılar ve halk dansları sanatçılarının gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

İkinci bölüm öncesinde sahne alan Kazak sanatçı Lara Rysbay şarkılarını ‘Kazakistan’ bayrağı ile söyledi. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’da olmaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu ifade eden genç şarkıcı, aynı zamanda bugün doğum günü olduğunu söyledi. Şarkıcı doğum gününü Bursa’da kutluyor olmasının kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi.

Konserin ikinci bölümünde Taşkent Filarmoni Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları önce yerel şarkılarını söyledi, ardından dillere pelesenk olmuş Türkçe şarkıların ezgilerini yerel sazlarıyla çalarak müzikseverlerin büyük beğenisini topladı. Sahne şovları ve danslarıyla izleyicilere müzik ziyafeti yaşatan topluluk coşkuyla alkışlandı.

 

Diğer Haberler