turk-dunyasi-gazetecileri-tataristan-39-da-bulustu

Türk Dünyası Gazetecileri Tataristan'da Buluştu

Türk Dünyasından medya temsilcilerini biraraya getiren Şura'da TRT, ortak coğrafyaya yönelik yayınlarından dolayı ödüllendirildi.

27 Mayıs 2015 16:09

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası,  Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da başladı.

Türk Dünyasından medya temsilcilerini biraraya getiren Şura'da TRT, ortak coğrafyaya  yönelik yayınlarından dolayı ödüllendirildi.

Türk Dünyası Gazetecileri Tataristan'ın Başkenti Kazan'dabir araya geldi.

Açılışta,Türk Dünyasının renkleri ve medya alanındaki çalışmalar sergilendi.

Şurada, çeşitli başlıklar altında  paneller düzenlendi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, federasyon olarak amaçlarının Türk dünyasından haberlerin, Türk dünyasına ve dünyaya sağlıklı bir şekilde aktarmak ve yaymak olduğunu söyledi.

Şurada konuşan Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov da Türk halkların gazetecilerinin Kazan’da bir araya gelmesinin bu halkların ilişkileri için çok önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Türk Dünyasında faaliyet gösteren basın kuruluşları arasındaki işbirliğinin artırılması, ortak alfabe ve Türk Haber Ajansı'nın kurulması Şura'nın ana gündem maddeleriydi.

 Türkiye Cumhuriyeti’nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, Tataristan’ın son dönemde hem Türk dünyasında hem de dünyada daha görünür olduğunu ifade etti.

Kosova Türkçem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Beksaç, Türk dünyası gazetecileriyle bir arada olmanın, fikirleri paylaşmanın dostlukların daha da pekiştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası Genel Sekreteri Şemsettin Kuzeci de Türk dünyasındaki gazetecileri bir araya getirmenin Türk Dünyası Haber Ajansı’nın teşkili açısından önemli olduğunu söyledi.

Kazan'daki Türk Dünyası Gazetecileri Şurası'nda, Türk kültürüne destek veren medya kuruluşları da unutulmadı.

TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA, Türk Dünyası basınına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ödüle layık görüldü.

Göka'nın ödülünü Hakan Türkyılmaz aldı.

Ortak kültürün geliştirilmesine yönelik yaptığı yayınlardan ötürü TRT AVAZ'a da, Türk Dünyası Basın Ödülü verildi.

TRT Avaz'ın ödülünü Kanal Koordinatörü Murat Akkoç aldı.





Diğer Haberler