turk-dunyasi-kultur-ve-spor-soleni

"Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni"

Erzurum'daki "Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni"nin ikinci gününde düzenlenen okçuluk ve mask oyunu etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

12 Ekim 2018 15:58

Kentte, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesinin desteğiyle Güneş Vakfınca düzenlenen şölenin ikinci gününde kent meydanında kurulan stantlarda geleneksel spor dalları tanıtıldı.

Kurulan stantlarda ziyaretçiler, görevliler eşliğinde ok atıp ata sporunu öğrenmeye çalıştı.

Şölende, bir ağaç parçasını her iki taraftan tutan kişilerin birbirini çektiği "mask oyunu" da renkli görüntüler oluşturdu.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi de olan Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, gazetecelere yaptığı açıklamada, dün başlayan şölen ile Türk kültürünün yaşayan bir kültür olduğunu göstermek istediklerini anlattı.

Ceylan, "Türk milletinin ilelebet payidar kalması için mutlaka Türk kültürünün yaşaması lazım. Bu çalışma, Orta Asya ve Anadolu'nun bağlarını güçlendirmek için Orta Asya'daki Türk devletlerinin önemli şahsiyetlerini, kişilerini, kültürlerini, sporlarını, folklorunu Erzurum'a taşımak amacıyla yaptığımız çalışmadır." dedi.

Şölen sayesinde, Ötügen, Balusagun, Taşkent, Buhara ve Bakü'den selam getiren dostları olduğunu dile getiren Ceylan, "Albayrak ile gök bayrağın Erzurum'da buluşması bizim için önemli. Kerkük'teki Türkmenlerimiz ile Doğu Türkistan'daki Türklerimizin gök bayrağı ile al bayrağımızın Erzurum'da buluşması çok önemliydi." diye konuştu.

Ceylan, bu etkinlikleri, gençleri bilgisayar ve telefonlardan kurtarmak, kültürü yaşatmak için düzenlediklerini vurgulayarak, "Ok atma, mask oyunu, ağaç güreşi gibi sportif faaliyetlerle gençlerimizi masa başından çekebilmek, oyunlarımızı oynatabilmek için çaba gösteriyoruz. Gençler telefon, bilgisayar ile uğraştıkları için hayattan kopuyorlar. Gençlerin hayatın içinde olmaları, kültürlerini yaşamaları gerekir. Bu etkinlikler ile Erzurum'un Türk dünyasındaki yerini de güçlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şölen, yarın düzenlenecek çeşitli etkinlikler ile sona erecek.

Anahtar Kelimeler: Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni, Erzurum, geleneksel spor dalları,

Diğer Haberler