turk-dunyasi-sinema-yoneticileri-birligi-kuruldu

Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği kuruldu

Kuruluşa ilişkin iyi niyet beyanı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te imzalandı.

26 Aralık 2023 15:44

Türk Dünyası Sinema Kurumlarının yöneticileri Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği’ni kurmak üzere Taşkent’te bir araya geldi.  
Toplantıya Azerbaycan Sinema Ajansı Başkanı Orhan Fikretoğlu, Kazakfilm Başkanı Azamat Satıbaldı, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Akjoltoi Bekbolatov, Özbekistan Kültür Bakanlığı Sinema Ajansı Başkanı Firdevs Abduhalikov, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve TÜRKSOY Genel Sekreterliğini temsilen Genel Sekreter Sultan Raev’in Sinema Özel Temsilcisi, TÜRKSOY Daire Başkanı Salim Ezer katıldı. 

TÜRKSOY’un 40. dönem toplantısında Türk Dünyasında ortak yapımları desteklemek, Türk sinema sektörünün ihtiyaç duyduğu mekanizmaları oluşturmak ve halihazırda yürütülen ortak projeleri zenginleştirmek gibi hedefler belirlenmişti. TÜRKSOY sayesinde Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği kuruldu. 

Taşkent’te Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliğini  kurma konusunda mutabakata varıldı ve iyi niyet beyanı imzalandı. Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği (TÜRKFİLM) atılan imzaların ardından hayata geçirildi.

Birlik, Türk sinema endüstrisine destek sağlamak, zengin kültürel mirasını yansıtan ve kardeşliği teşvik edici filmler üretmek, birikim ve tecrübe aktarımını sağlamak gibi görevlere üstlenecek. 

Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği’nin 1. Genel Kurul toplantısı hazırlık çalışmalarının yürütülmesi ve taraflar arasında koordinasyonun sağlanması Özbekistan Kültür Bakanlığı Sinema Ajansı Başkanı Firdevs Abduhalikov’a yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Anahtar Kelimeler: Türk Dünyası Sinema Yöneticileri Birliği, Özbekistan,

Diğer Haberler