turk-dunyasi-yemekleri-dokuz-eylul-universitesinde-tanitildi

Türk dünyası yemekleri Dokuz Eylül Üniversitesinde tanıtıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Türk Dünyası Gastro Diplomasi" etkinliğinde öğrenciler, Türk dünyasına özgü farklı yemekler hazırladı.

18 Ocak 2023 10:35

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre "Tek Millet On Lezzet" temasıyla düzenlenen programda DEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, hazırladıkları Türk dünyasına özgü lezzet sunumlarını katılımcıların beğenisine sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, kültürel diplomasinin önemli bir ayağı olan gastro-diplomasi etkinliğinin birleştirici yönüne değindi.

Güçlü tarihsel ve toplumsal bağlarla birbirine sıkıca tutunmuş ülkelerin, yükseköğretim düzeyindeki iş birliklerini son derece değerli bulduğunu aktaran Hotar, "Bugün bu kapsamda, Türk cumhuriyetlerinin birer temsilcisi olan öğrencilerimiz, profesyonel şefler eşliğinde Türk dünyasına özgü farklı sunumları ile becerilerini ortaya koydular. Akademik gelişimlerinin yanı sıra sektör deneyimlerini de artıran öğrencilerimiz, birbirinden güzel menüleri misafirlerimiz için hazırladılar. Aynı bayraklara sahip olduğumuz kardeş ve dost ülkelerimizin temsilcileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduk." ifadelerini kullandı.

Hotar, Türk dünyasından ve farklı ülkelerden Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde öğrenim gören öğrenci sayısında da artış kaydedildiğini ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Nahçıvan Milletvekili Doç. Dr. Hüseyn Bağırsoylu, Azerbaycan İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Zaur Kaimov, Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nasibova, Azerbaycan Dünya Konseyi Başkanı Dr. Asif Kurban, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Diğer Haberler