turk-dunyasinin-cocuklari-istanbul-39-da-bulustu

Türk Dünyasının Çocukları İstanbul'da Buluştu

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni'ne, 40'a yakın Türk grubu katılıyor.

02 Haziran 2014 11:27

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV) tarafından bu yıl 20’incisi düzenlenen “Türk Dünyası Çocuk Şöleni” 4 Haziran Çarşamba günü  İstanbul Sinan Erdem Spor salonunda yapılacak.

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen şölene, 40'a yakın Türk Grubu katılıyor.

Amaç Türk dünyasını yakınlaştırıp, kaynaştırmak. 

Şölene, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Yakutistan,  Şorya, Başkurdistan, Tataristan, Çuvaşistan, Kırım, Dağıstan, Balkarya, Karaçay, Doğu Türkistan, Afganistan, İran, Suriye, Bulgaristan ve Gagauz Yeri’nden 40 civarında grup katılacak.

Türk Cumhuriyetlerinde yaşayan çocukları aynı çatı altında buluşturmak için Çocuk şöleni düzenleyen Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı bu etkinliğe 20. Kez ev sahipliği yapacak.

4 Haziran'da İstanbul Sinan Erdem Spor salonunda gerçekleştirilecek konserde Zafer İşleyen ve Saha Türklerinin meşhur sanatçısı Veronika Lıtkina ve Altay Türklerinin meşhur sanatçısı Irina Kenzina sahne alacak.

Şölenle ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Közhan Yazgan, "Türk çocuklarının birbirini tanıması, kaynaşması, birbiriyle kucaklaşması, Türklüklerinin ve kardeş olduklarının farkına varmaları, Türklük şuuruna ve gururuna sahip olmaları için başlatılan Türk Dünyası Çocuk Şölenleri devam edecek" dedi.





Anahtar Kelimeler: Türk Dünyası Çocuk Şöleni, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı,

Diğer Haberler