turk-firmasindan-kazakistana-modern-tren-istasyonu

Türk firmasından Kazakistan'a modern tren istasyonu

Bir Türk firmasının imzasını taşıyan "Yeni Astana Tren Garı" BDT ülkeleri ve Orta Asya bölgesinin en büyüğü olacak.

01 Haziran 2017 14:29

10 Haziran’da başlayacak olan 2017 EXPO Astana öncesi tamamlanan tesisler bir bir hizmete giriyor. 

Kazakistan’da inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Türk firmalarının imzasını taşıyan bu tesislerden biri de Yeni Astana Tren Garı. 

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev 200 bin metre kare alan ve günlük 35 bin yolcu kapasiteli BDT ve Orta Asya bölgesinin en büyük ve modern tren garını ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin “Nurlı Jol” (Nurlu Yol) kalkınma projesi kapsamında hayata geçirildiğine işaret ederek, istasyonun eski Sovyet devletlerinde benzeri olmayan tek istasyon olduğunu vurguladı.

Tren garını yapan Türk firmasının sahibi işadamı Fettah Tamince, 200 bin metrekare alan üzerinde kurulan tren istasyonu inşaatının 3 yıl sürdüğünü belirterek, “Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Orta Asya’daki en büyük ve modern tren garı, şehrin gelecekteki 20-30 yıllık ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde bir bina.” ifadelerini kullandı.
 


 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Yeni Astana Tren Garı, Kazakistan'da Türk inşaat sektörü, Nazarbayev, Astana, 2017 Expo Astana,

Diğer Haberler