turk-haber-ajanslari-birligi-kuruldu

Türk Haber Ajansları Birliği kuruldu

İstanbul'da düzenlenen "Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi: Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu" programında atılan imzalarla Türk Haber Ajansları Birliği (ATNA) kuruldu.

06 Kasım 2023 13:51

Anadolu Ajansı, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Kırgız Ulusal Haber Ajansı (Kabar), Özbekistan Ulusal Haber Ajansı (UzA) ve Kazakistan'dan Qazcontent arasında ATNA'nın kuruluş belgesi imzalandı.

Birlik, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Vugar Aliyev, Kabar Genel Müdürü Mederbek Shermetaliev, Qazcontent Yönetim Kurulu Başkanı Bekzat Zhussupov ve UzA Genel Müdürü Abdisait Kuchimov tarafından atılan imzaların ardından hayata geçirildi.

Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu" programının açılış konuşmasını yapan Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Türk dünyasının önde gelen haber ajanslarıyla çok anlamlı bir işbirliğini hayata geçirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Karagöz, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Küresel meselelerin çözümünde öncü rol oynayan bir Türk Dünyası' hedeflediğini dile getirmişti. Bu hedefin medya ayağını bugün kuracağımız birlikle kurumsallaştırarak, güçlü bir vizyon ortaya koyarak gerçekleştireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: türk haber ajansları birliği, ATNA, AA, medyada birlik ve gelecek vizyonu,

Diğer Haberler