turk-kenesi-is-konseyi-toplantisi-astana-39-da-yapildi

Türk Keneşi İş Konseyi Toplantısı Astana'da Yapıldı

Kazakistan ve Türkiye arasında işbirliği ve ortak oda oluşturma protokolü imzalandı.

03 Nisan 2017 14:34

Türk Keneşi İş Konseyi 5'ici toplantısı Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapıldı.

Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Azerbaycan İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Mamed Musayev, Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Şarşekeyev ve Kazakistan Ulusal Girişimciler ve İşverenler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ablay Mirzahmetov katıldı.

Açılış oturumunda konuşan Türk Keneşi Genel Sekreteri Ramil Hasanov, toplantıda teknik uzmanlar düzeyinde çalışmaların yapılması ve üye ülkelerin uzmanlarına verilecek iş eğitimi ve diğer konuların ele alınacağını aktardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı  Başkanı Hisarcıklıoğlu da,  son 5 yılda Türk devletleri arasındaki iş birliğinin kurumsallaştığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu  “Bizim Türk Keneşi olarak kendimize ait taşıma koridoru oluşturmamız gerekir. Öyle bir taşıma koridoru oluşturmalıyız ki küresel risklerin arttığı dönemde bile en verimli bir şekilde çalışabilsin.../... Daha çok ticaret yaparak birbirimize yakınlaşacak ve halklarımızı zenginleştireceğiz"  diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, Kazakistan Ulusal Girişimciler ve İşverenler Birliği Atameken ile TOBB arasında iş birliği ve "ortak oda" oluşturma protokolü imzalandı.

Diğer Haberler