turk-kirgiz-isadamlari-derneginden-tikaya-tesekkur-plaketi

Türk-Kırgız İşadamları Derneğinden TİKA'ya teşekkür plaketi

Türk-Kırgız İşadamları Derneği Başkanı Muammer Akkaya: "TİKA büyük bir kurum ve Orta Asya'da çok güzel hizmetler yapıyor" 

14 Haziran 2018 14:59

Türk-Kırgız İşadamları Derneği, Kırgızistan'a yardımlarından dolayı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) teşekkür plaketi verdi.

Bu yıl kurulan Türk-Kırgız İşadamları Derneğinin Başkanı Muammer Akkaya, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğünde düzenlenen programda teşekkür plaketini, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu'ya takdim etti.

Muslu'nun, Çam adına aldığı plakette, "TİKA Başkanı Serdar Çam, TİKA olarak, Kırgızistan'a yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür eder, ata yurdumuza hizmetlerinizin artarak devam etmesini dileriz." ifadesine yer verildi.

Yaklaşık 21 yıldır Orta Asya'da yaşayan Akkaya, burada yaptığı konuşmada, TİKA'nın Türkiye'de iç siyasete alet edilmesinden rahatsızlık duyduklarını ve TİKA'ya haksızlık yapıldığını düşündüklerini belirtti.

TİKA'nın, dünyada ve Orta Asya ülkelerinde birçok alanda yatırımlarının olduğunu ifade eden Akkaya, "TİKA büyük bir kurumdur. TİKA Orta Asya'da çok güzel hizmetler yapıyor. TİKA, Orta Asya'nın en modern hastanesini Kırgızistan'a kazandırdı. Bundan dolayı TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türk-Kırgız İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Turdubek Moldobekov da TİKA'nın ve Başkan Çam'ın Kırgızistan'da çok iyi tanındığını belirterek şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan'a yaptığı ziyaretlerde ülkemizi ata vatan olarak gördü. Doğru, Kırgızistan Orta Asya Türklerinin ata vatanı. Türkiye'nin kurumları Kırgızistan'a büyük yatırımlar yaptı. Bundan dolayı Türk ve İslam dünyasının gururu olan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz."

Moldobekov, TİKA'nın, Kırgızistan'da eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda yaptığı yatırımlardan övgüyle söz ederek Kırgızistan'a hizmetlerinden dolayı Çam'ı teşekkür plaketine layık gördüklerini söyledi.

Muslu da TİKA'nın, Türk halkı ve Başkanlığın destek verdiği diğer ülke halkları tarafından takdirle karşılandığının herkes tarafından bilindiğini dile getirdi.

Bundan sonra da Kırgızistan başta olmak üzere tüm dünyaya Türk halkının desteklerini ulaştırmaya devam edeceklerini belirten Muslu, plaket için Türk-Kırgız İşadamları Derneğine teşekkür etti.

Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler: TİKA, Kırgızistan, Türk-Kırgızistan İşadamları Derneği,

Diğer Haberler