turk-macar-isadamlari-ortak-iftari

Türk-Macar İşadamları Ortak İftarı ...

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Türk-Macar İşadamları Derneği'nin 1997 yılından bu yana her yıl düzenlediği iftar, bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.

26 Temmuz 2014 09:03

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'nın onur konuğu olduğu geleneksel iftara, Azerbaycan'ın Budapeşte Büyükelçisi Dr. Vialayat Guliyev, Türkiye'nin Zigetvar Fahri Konsolosu Laszlo Horvath, Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo, Budapeşte Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Büyükelçilik görevlileri, Başbakanlık TİKA Budapeşte Temsilcisi Pınar Özcan, Miskolc Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Andras Torma, Kapoşvar Üniversitesi İslam Bilimleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Jozsef Varga, Macar Müslümanlar Vakfı Başkanı Sulok Sultan, Başkan Yardımcısı Dr. Al Jalal Yahya, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ve dernek üyeleri ile çeşitli milletlerden davetliler katıldı.

Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz konuşmasında, "Yüreğimizin bir tarafı yanıyor ve kanıyor. Masum insanlar katlediliyor. İnşallah, dua ediyoruz ki bir türlü barışın olmadığı Filistin topraklarında kalıcı bir barışın olmasını diliyoruz" dedi.

Büyükelçi Şakir Fakılı ise, "Biz burada güzel bir iftar yaparken, maalesef dünyanın çeşitli köşelerinde, Filistin'de, Irak'ta, birçok ülkede Müslümanlar acı içersinde, sıkıntı içerisinde yaşıyor. Onları da hatırlıyor, acısını paylaşıyoruz" diye konuştu.

İftar yemeği ardından açıklama yapan Osman Şahbaz, farklı coğrafyalardan iftara katılanların bu farklılıklarıyla beraber ramazan iftarını paylaşmasıyla bahtiyar olduğunu, Türkiye'nin sınırındaki dostlarımızın aynı rahatlığı yaşayamadığını belirterek, "Özellikle son iki haftadır ciğerimizin yandığı, yüreğimizin parçalandığı, Gazze'nin, Filistin'in acılarını dostlarımıza anlattık, paylaştık" dedi.

Şahbazi, Türkiye'nin barışa yönelik çabalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Anahtar Kelimeler: macar, türk, işadamları, ortak iftar,

Diğer Haberler