turk-uzmanlardan-ozbek-emniyet-mensuplarina-egitim

Türk uzmanlardan Özbek emniyet mensuplarına eğitim

İçişleri Bakanlığı uzmanları, Özbekistan'daki emniyet görevlilerine "yakalama ve gözaltına alma yöntemleri" kursu verdi.

06 Ekim 2018 09:14

Türkiye ve Özbekistan İçişleri bakanlıkları ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle 1-5 Ekim'de Özbekistan İçişleri Akademisi’nde düzenlenen "yakalama ve gözaltına alma yöntemleri Kursu" sona erdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünde (EGM) görevli üç uzmanın katılımıyla gerçekleşen tecrübe paylaşım programına 25 Özbek güvenlik uzmanı katıldı.

Kursla aynı tarihte Türkiye’de düzenlenen "güvenli sürüş eğitimi"ne katılan 8 Özbek uzmanın da aralarında bulunduğu 33 Özbekistanlı uzmana törenle katılım sertifikaları verildi.

Törende Özbekistan İçişleri Akademisi Başkan Yardımcısı Sabir Risbayev, TİKA Taşkent Program Koordinatörü Ali İhsan Çağlar, Taşkent Büyükelçiliği Emniyet Müşaviri Necat Bil ve Jandarma Müşaviri Albay Murat Cebenay hazır bulundu.

Törende konuşan Çağlar, güvenlik ve istikrarın ülkenin kalkınmasının önemli etkenlerinden olduğunu belirterek, kardeş ülkenin bu alandaki çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Çağlar, bu etkinlikle iki ülke içişleri bakanlıkları ve TİKA iş birliğiyle bu yıl 7 tecrübe paylaşım programının başarıyla gerçekleştirildiğini dile getirerek, taraflar arasındaki tecrübe paylaşımı çalışmalarının gelecek yıl da devam edeceğini vurguladı.

Risbayev de Türk uzmanların düzenlediği kursun verimli geçtiğini kaydederek, bu deneyim ve tecrübelerin Özbek uzmanlar için çok faydalı olduğunu söyledi.

TİKA'nın, Özbekistan'ın çeşitli alanlarında çok sayıda proje gerçekleştirdiğini dile getiren Risbayev, "Bu topraklar, Türk kardeşlerimizin ata yurdu. Bizlerin dili, dini, milleti ve kökleri bir. Bundan dolayı Türkiye'nin Özbekistan'a ilgisi çok farklı." dedi.

Necat Bil de seminer çerçevesindeki bilgi ve tecrübe paylaşımının her iki tarafa da çok faydalı olacağını, ilerleyen dönemlerde Özbek uzmanlar için Türkiye'de "bilişim suçlarıyla mücadele" konulu seminer düzenleneceği bilgisini vererek, iki ülke emniyet birimleri arasındaki iş birliğinin artarak gelişeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Türk uzmanlar, Özbek katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Anahtar Kelimeler: özbek, türk uzman, emniyet, eğitim, içişleri bakanlığı,

Diğer Haberler