turkiye-azerbaycan-turkmenistan-uclu-disisleri-bakanlari-toplantisi-yapildi

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı yapıldı

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, "Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye sadece kardeş ülkeler değil, aynı zamanda jeopolitik ve jeoekonomik olarak da karşılıklı yarar sağlayan, çok yönlü ve verimli işbirliğini amaçlayan devletlerdir.” dedi.

13 Aralık 2022 17:27

Türkmenistan'ın Avaza şehrinde yarın yapılacak "Avaza Zirvesi" öncesi Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Dışişleri Bakanları Bakanları toplantısı gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile toplantı öncesi açıklama yapan Meredov, kardeş üç ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Meredov, “Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye sadece kardeş ülkeler değil, aynı zamanda jeopolitik ve jeoekonomik olarak da karşılıklı yarar sağlayan, çok yönlü ve verimli işbirliğini amaçlayan devletlerdir.” dedi.

Uluslararası işbirliği, bölgesel ve iki taraflı anlaşmalar, güvenlik , ulaşım, enerji, ticaret ve ekonomi, insani ve kültürel alanları kardeş ülkeler arasındaki temel çalışma ve işbirliği alanları olarak değerlendiren Meredov, “Belirtilen alanlardaki fırsatları değerlendirmeye, hedeflerimizi paylaşmaya ve yakın işbirliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit ediyoruz.” dedi.

Diğer Haberler