turkiye-azerbaycan-ve-ozbekistan-ulastirma-ve-lojistik-calistayi-taskentte-du

Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan Ulaştırma ve Lojistik Çalıştayı, Taşkent'te düzenlendi

21.Yüzyılda İpek Yolu: Modern Ulaşım ve Lojistik Teknolojileri konulu çalıştayın amacı 3 ülke arasında ulaştırma ve lojistiğin geliştirilmesi yönünde öneriler oluşturmak ve ifade etmek oldu. 

15 Haziran 2023 15:49

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen çalıştay, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa yapıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İsmail Koyuncu, bu çalıştayın sürekli hale getirileceğini, üç ülşke arasındaki ulaştırma ve lojistiğin canlandırılması konusunda politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektör Vekili Adil Abdurahmanov ise "İmzaladığımız protokolle üniversitelerden yeni tecrübe edineceğiz. Örneğin, İstanbul Teknik Üniversitesi dünya sıralamasında ilk binde olan bir üniversite. Eğitim kalitemiz ve yöntemler konusunda destek alacağız. Aynı şekilde ulaştırma ve lojistik alanlarında bilimsel çalışmalar konusunda da işbirliği yapacağız." dedi.

İki günlük çalıştay kapsamında 20’den fazla uzmanın sektörün farklı konularında sunumları dinlendi. 

Çalıştayda yapılan sunumların yanı sıra 3 üniversite arasında işbirliği protokolü de imzalandı. Söz konusu protokol ile ulaştırma alanında üniversitele rarası tecrübe paylaşımı daha hızlı ilerleyecek. 

Anahtar Kelimeler: taşkent, özbekistan, azerbaycan, türkiye,

Diğer Haberler