turkiye-cumhuriyetinin-100-yilinda-turk-dunyasi-paneli

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Türk Dünyası Paneli"

Kırıkkale Üniversitesi Genç Maliyeciler Topluluğu'nca Kocatepe Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Türk Dünyası Paneli" düzenlendi.

16 Kasım 2023 22:45

Panele, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan da katıldı.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "KKTC'nin dayandığı nokta, uzanıp elini dokunduğu yerin ana vatan Türkiye olmasından dolayı hiç de rahatsız değiliz. Kıbrıs Türk halkı, Türk milletinin ayrılmaz, kopmaz bir parçasıdır." dedi.

Ataoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Genç Maliyeciler Topluluğu'nca Kocatepe Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Türk Dünyası Paneli"nde, dün KKTC'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü, ana vatan Türkiye ve can Azerbaycan'dan gelen yetkililerle kutladıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladıkları gibi KKTC'nin de 40. yılını gururla kutladıklarını belirten Ataoğlu, "Orada yaşayan tüm kardeşlerimiz Anadolu'nun bağrından kopup oraya gidenler. 1500'lü yıllardan günümüze kadar farklı tarihler içerisinde KKTC'de her şeye rağmen varlıklarını sürdürdüler. Mavi vatanın bekçiliğini, koruyuculuğunu yaptılar." diye konuştu.

Ataoğlu, her adım attıkları yerde Rumların engeliyle de karşı karşıya kaldıklarına dikkati çekerek 2004'te yapılan "Annan Planı referandumu"nda "evet" diyenin KKTC, "hayır" diyenin ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) olduğunu anımsattı.

GKRY'nin AB'ye alındığını, KKTC'nin bir köşeye itilerek o günden bugüne her türlü ambargoya uğradığını vurgulayan Ataoğlu şöyle konuştu:

"KKTC'nin dayandığı nokta, uzanıp elini dokunduğu yerin ana vatan Türkiye olmasından dolayı hiç de rahatsız değiliz. Kıbrıs Türk halkı, Türk milletinin ayrılmaz, kopmaz bir parçasıdır. Mutlu Barış Harekatı'nın (Kıbrıs Barış Harekatı) olması, Mehmetçik'in ana vatan Türkiye'nin Kıbrıs'a garantör ülke olarak gelmesi, bugün benim en azından sizlerle beraber olmam içindir. Allah kimseye yaşatmasın. Benim canım bugüne kadar geliyorsa, bugün bu canımı vermem gerekiyorsa sadece ana vatanım değil, Türk devletlerinin olduğu her yerde borçlu olduğum canı da vermeye hazırım."

Ataoğlu, Türk devletlerinin çok hızlı şekilde bir araya gelmesi ve aynı şemsiye altında toplanması gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ise Ahlat'ın ayağa kalktığı takdirde Gazze'de sorun olmayacağını savundu.

Ahlat'ın, Ahlatlıların, Lefkoşa'nın, Türk dünyasının dünyanın dört bir tarafında bıraktığı medeniyetin, mirasın sahiplerinin artık ayağa kalkması gerektiğini vurgulayan Yusuf, "Zira yakın çevremizde olan veya oluşacak olan mağduriyetler, zulümler ancak bu milletin iktidarında, gücünün hakim olduğu devirlerde yok oluyor." diye konuştu.

Kırıkkale Üniversitesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyfi Yıldız'ın moderatörlüğündeki panelde, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da konuşma yaptı.

Programın sonunda panelistlere plaket verildi.

Anahtar Kelimeler: kktc, kırıkkale üniversitesi, türk dünyası, türksoy, fikri ataoğlu,

Diğer Haberler