turkiye-cumhuriyetinin-kurucusu-gazi-mustafa-kemal-ataturk-vefat-yil-donumunde

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefat yıl dönümünde Türkmenistan'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta anıldı.

11 Kasım 2019 10:19

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtı önünde bir anma töreni düzenlendi. Yerel saat ile 09.05’te  iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşları'nın okunmasının ardından Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu,  Türkmen askerleri eşliğinde, Atatürk anıtına çelenk koydu. Daha sonra günün anlamını anlatan bir konuşma yapan Büyükelçi Kapucu, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün; varlığı sona ermiş sayılan Türk milletini bir imparatorluğun yıkıntıları arasından kurtaran, tarihin akışını değiştirme gücüne sahip bir önder, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasını temel ilke olarak kabul eden öngörülü bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Türkmenistan Televizyonu’na da bir ropörtaj veren Büyükelçi Mustafa Kapucu; Türkmenistan’da Türkmen kardeşlerimizle birlikte bu anma törenini yapmanın çok anlamlı olduğunu, Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin sadece Türkiye’ye değil,Türkiye dışındaki bir çok millete de bağımsızlık mücadelesinde ilham kaynağı olduğunu dile getirdi.

 Anma töreninde, elçilik ve Türk kurum mensupları, Türk iş adamları, Türkmen konuklar,  bazı yabancı misyon temsilcileri ile öğrenciler ve basın mensupları hazır bulundu.

 İş adamları ve diğer katılımcıların  anıta çelenk bırakmasının ardından anma programı Büyükelçilikte bir resepsiyonla devam etti.

Anahtar Kelimeler: Türkiye, Aşkabat Büyükelçiliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefat yıl dönümü, Türkmenistan,

Diğer Haberler