turkiye-den-gazze-ye-umut-tasiyan-20-iyilik-gemisi-yukunu-aris-limanina-indir

Türkiye’den Gazze’ye umut taşıyan 20. iyilik gemisi, yükünü Ariş Limanı'na indirdi

Türk Kızılayı'nın Gazze’ye gönderdiği, 20. iyilik gemisinden indirilen yaklaşık 1.400 ton insani yardım, bir TIR konvoyu ile Ariş Limanı'ndan Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı.

27 Ocak 2026 15:38

Gazze’deki yardım çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, acil ihtiyaçların karşılanması için yardımseverlerin katkılarıyla hazırladığı 20. İyilik Gemisi’ni Mısır’a ulaştırdı.

İyilik Gemisinde bulunan yaklaşık 1.400 ton insani yardım malzemesi, Mısır’ın kuzeydoğusunda bulunan El Ariş Limanı’ndan Gazze'ye ulaştırılacak.
 
Ramazan ayı yaklaşırken Gazze’deki insani yardım faaliyetlerini artıran Türk Kızılay 20. Gazze İyilik Gemisi ile gıda, hijyen, giyim, battaniye, barınma ve bebek malzemeleri başta olmak üzere Gazze’deki acil ihtiyaçlara yönelik temel insani yardım ürünleri Mısır’a ulaştırdı.

Gemideki yardım malzemelerini sevkiyat için TIR’lara yüklenmesi için çalışmalara başlayan Kızılay ekipleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından Gazze içine teslimini sağlayacak. Son gemiyle birlikte yaklaşık 22 bin tonluk yardımı bölgeye ulaştıran Türk Kızılay, insani kriz sona erene kadar yardımlarına devam edecek.
 
Gazze'deki kış şartlarının da ailelerin hayatını zorlaştırdığına dikkati çeken Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, “Yağmur sularıyla dolan çadırlar, çamurla kaplanan yaşam alanları ve soğuk hava koşulları özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastaların için ciddi riskler oluşturuyor. Bu zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan insanlar için 7 Ekim 2023'ten bu yana Türk milletinin dayanışma ruhuyla Gazze'ye uzanan bir 'İyilik Yolu' açtık. Bu yol, kilometrelerle ölçülen bir had değil. Vicdanla, merhametle ve insanlık sorumluluğuyla kurulan bir köprü oldu. Bugüne kadar 20 bin tonu aşkın insani yardımı Gazze'ye ulaştırdık.” dedi.
 
“İyilik Gemisi”, El Ariş Limanı’nda Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Türk Kızılay Mısır Koordinatörü Emin Boyraz, Mısır Kızılayı ve AFAD ekipleri ile Mısırlı yetkililer tarafından karşılandı.

Türk Kızılayı'nın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, yaklaşık 1400 ton insani yardım malzemesi taşıyan 20’nci "İyilik Gemisi"nden tahliye edilen insani yardımlarla dolu tır konvoyu, Ariş Limanı'ndan Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı.

Anahtar Kelimeler: Türkiye’den Gazze’ye umut taşıyan 20. iyilik gemisi,

Diğer Haberler