turkiye-ile-azerbaycan-aile-kadin-ve-cocuk-politikalari-alaninda-ortak-calisma

Türkiye ile Azerbaycan, aile, kadın ve çocuk politikaları alanında ortak çalışmalar yürütecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Problemlerinden Sorumlu Devlet Komitesi arasında imzalanan "Aile, Kadın ve Çocuk Politikaları Alanında İş Birliği Protokolüne İlişkin Faaliyet Planı" kapsamında aile, kadın ve çocuk politikaları alanında birçok çalışma yürütülecek.

16 Kasım 2022 14:29

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Problemlerinden Sorumlu Devlet Komitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 4 Kasım'da "Aile, Kadın ve Çocuk Politikaları Alanında İşbirliği Protokolüne İlişkin Faaliyet Planı" imzalandı.

Bu alanlarda işbirliğini pekiştirmek amacıyla imzalanan ve 2023-2025 yıllarını kapsayan faaliyet planı ile iki ülke arasında birçok ortak çalışma yürütülecek.

Türk devletlerinde aile değerlerini tanıtmak, desteklemek ve daha da güçlendirmek amacıyla "Türk Dünyası Aile Festivali"nin düzenleneceği faaliyet planı kapsamında, aile odaklı hizmetler, aile eğitimi, aile danışmanlığı hizmetleri ve psikososyal destek alanlarında karşılıklı deneyim alışverişinde bulunulacak.

Aile, kadın ve çocuk alanında işbirliğinin geliştirilmesi, statülerinin güçlendirilmesi adına kurumlar arası bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak. Bu konularda ortak eğitim programları, karşılıklı inceleme ziyaretleri, uluslararası toplantılar, seminerler, çalıştaylar ve benzeri programlar düzenlenecek.

 Çocuk Koruma Mobil Ekiplerinin çalışmalarına ilişkin deneyim paylaşımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Çocuk Danışma Kurulu ile Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesine bağlı Çocuk Elçiler Meclisi arasında çocuk haklarının korunması, çocukların sosyal etkinliklere katılımlarının ve liderlik niteliklerinin artırılması alanında ortak faaliyetler uygulanacak.

Çocuk haklarının korunmasına yönelik çalışan uzmanlara çeşitli alanlarda eğitimler verilecek. Çocuk Koruma Mobil Ekiplerinin çalışmalarına ilişkin deneyim paylaşımı yapılacak.

Kadının güçlendirilmesi konusunda iki ülke arasındaki iyi uygulama örneklerinin değerlendirildiği uzman toplantıları düzenlenecek.

Aile, kadın ve çocuk alanlarında farkındalığı artırmak için yazılı, görsel ve dijital medyada kampanyalar yürütülecek. Faaliyet planı ile ayrıca, kadın ve çocuklar üzerinde çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının kapasite, bilgi ve deneyimlerini arttırmak için işbirliği sağlanması da hedefleniyor.

 

Diğer Haberler