turkiye-ile-kirgizistan-arasinda-guvenlik-anlasmasi-taslagi-onaylandi

Türkiye ile Kırgızistan arasında güvenlik anlaşması taslağı onaylandı

Anlaşmaya göre, Kırgızistan ve Türkiye, transnasyonel suç örgütleri, uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, kara para aklama gibi suçlarla birlikte mücadelede edecek.

29 Eylül 2023 20:53

Kırgızistan Bakanlar Kurulu, Türkiye ile yapılan güvenlik anlaşması taslağını onayladı. Kurul'dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma taslağı, Kırgızistan ile Türkiye’nin güvenlik konularındaki iş birliğinin yasal temelini oluşturacak. Buna göre, Kırgızistan ve Türkiye, iki ülke topraklarında işlenen suçlarla ilgili olarak yapılan soruşturmaları, kendi ceza mevzuatına uygun olarak yürütecek.

Taraflar, uluslararası örgütlü suç, kara para aklama, değerli taş ve madenlerin yasadışı ticareti gibi suçların önlenmesi için iş birliğine gidecek. Kırgızistan ile Türkiye’nin güvenlik güçleri, uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı ve yasadışı göç organizasyonu, silah ticareti, kimyasal ve biyolojik maddelerin yasadışı satışına karşı ortak çalışmalar yürütecek.
Ayrıca anlaşma, resmi evrak sahteciliği, terör finansmanlığı, tütün, petrol, alkol kaçakçılığı gibi suçlara ilişkin önleyici faaliyetler yürütülmesine imkan tanıyacak. 

 

Anahtar Kelimeler: türkiye, kırgızistan, güvenlik anlaşması, anlaşma,

Diğer Haberler