turkiye-ile-kirgizistan-saglik-alaninda-is-birligi-yapmaya-devam-ediyor

Türkiye ile Kırgızistan sağlık alanında iş birliği yapmaya devam ediyor

Geçen yıl Kırgızistan’ın ilk böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Türk doktorlar, şimdi de karaciğer ve kemik iliği nakli ameliyatları için hazırlanıyor.

13 Mart 2024 17:35

Türkiye ile Kırgızistan sağlık bakanlıkları arasındaki iş birliği devam ediyor. 

Geçen yıl Bişkek’teki Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi'nde, ülkenin ilk organ nakli olan böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Türk doktorlar şimdi de, karaciğer ve kemik iliği nakli ameliyatları için Kırgız meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaşıyor. Türkiye’nin köklü devlet üniversitelerinden İnönü Üniversitesi, Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi ve Kırgızistan Devlet Tıp Akademisi arasında bu alanda iş birliği anlaşması imzalandı.

Bu çerçevede, Kırgızistan Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Kurulu oluşturuldu, 60’tan fazla Kırgız doktor ise eğitim için Türkiye’ye gönderildi.

Ayrıca, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, karaciğer ve kemik iliği nakli ameliyatlarının altyapı hazırlıkları hakkında bilgi almak için Kırgızistan’ı ziyaret eden Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Anahtar Kelimeler: türkiye, kırgızistan, sağlık, iş birliği,

Diğer Haberler