turkiye-ile-turkmenistan-arasinda-belge-tasdiki-uygulamasinda-degisiklik

Türkiye ile Türkmenistan Arasında, Belge Tasdiki Uygulamasında Değişiklik

Türkmenistan’da faaliyet gösteren çok sayıda şirket, kurum ve kişileri bilgilendirmek amacıyla Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği’nce bir duyuru yayınlandı ve yeni uygulamanın detayları açıklandı.

22 Kasım 2017 12:43

Açıklamada belge tasdiki konusundaki uygulamalar ayrıntılı olarak belirtiliyor.

Buna göre, Türkiye’de düzenlenen belgelerin Türkmenistan’da geçerlilik kazanması için;

- Düzenlenen belgedeki imza ve mührün, belgeyi düzenleyen kurumun bağlı olduğu il valiliğince tasdik edilmesi; ardından valilik imza ve mührünün, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın  Ankara/Balgat ana binasının Konsolosluk Bölümünden tasdik ettirilmesi; son olarak da söz konusu belgenin, Ankara’da bulunan Türkmenistan Büyükelçiliği veya Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından tasdik edilmesi gerekiyor.

T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın imza ve mührünün Ankara’da bulunan Türkmenistan Büyükelçiliğince tasdik edilmesi halinde, ayrıca Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğince tasdikine ihtiyaç bulunmuyor.

Türkmenistan’da düzenlenerek Türkiye’de kullanılacak belgelerin tasdik sürecinde de  benzer bir uygulamaya geçildi.

- Türkmenistan’ın ilgili kurumlarınca düzenlenen belgeler önce, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanacak; ardından Türkmenistan Dışişleri Bakanlığınca onaylanan belgenin imza ve mühür tasdiki de, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğince yapılacak.

Açıklamada, Türkmen dilinde hazırlanan  belgelerin, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğince tanınan tercüme bürolarından birisi tarafından yapılacak çevirisinin  de önceden olduğu gibi Büyükelçilik tarafından onaylanacağı duyuruldu.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan,

Diğer Haberler