turkiye-ile-turkmenistan-arasinda-medya-alaninda-yeni-isbirlikleri-yolda

Türkiye ile Türkmenistan Arasında Medya Alanında Yeni İşbirlikleri Yolda

Türkmenistan Milli Devlet Televizyonu ve Radyo Kurumu yetkilileri TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'i ziyaret etti.

26 Mart 2018 11:23

Türkmenistan Milli Devlet Televizyonu ve Radyo Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Annasahet Kakayev, Sinema Genel Müdürü Yazmurat Şadurdiyev ve  Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Yazmurat Annayev'den oluşan heyet TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya ve TRT Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sabri Kızılkaya da hazır bulundu.

Görüşmede iki ülke devlet televizyonları arasındaki protokolün güncellenmesi, eğitim alanında uzmanlar yetiştirilmesi, Türkmen Alem uydusundan TRT Avaz, TRT Çocuk ve TRT World'ün yayınlarının başlatılması konusu ele alındı.

Aynı zamanda Sultan Alparsan'ın ve Köroğlu'nun hayatlarını anlatan ortak Sinema filmi projesi hazırlanacağına dair de bilgi verildi.

Türkmenistan'dan gelen heyet ayrıca TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'i 30 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında Aşkabat'ta yapılacak olan ABU toplantısına da davet etti.

Türkmenistan Milli Devlet Televizyonu ve Radyo Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Annasahet Kakayev,"Türkmenistan halkı adına kardeş Türk halkına selamlarımızı getirdim. Türkmenistan'ın sayın cumhurbaşkanı her alandaki önderliğinde ve katkılarıyla, Türkmenistan Milli Televizyon ve Radyo Kurumu ile TRT arasında işbirliğini geliştirmek üzere Türkiye'de bulunuyoruz. bizim bu ziyaretimizin amacı daha önceki çalışmalarımızı hızlandırmak ve işbirliğini güçlendirmek. "

Heyet daha sonra TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya'yı da makamında ziyaret etti.
 

Anahtar Kelimeler: TRT, Türkmenistan Milli Devlet Televizyonu ve Radyo Kurumu,

Diğer Haberler