turkiye-ile-turkmenistan-tarimsal-isbirligini-gelistirecek

Türkiye İle Türkmenistan Tarımsal İşbirliğini Geliştirecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara’da bulunan Türkmenistan Tarım Bakanı Çarygeldi Çarlıyev ile görüştü.

03 Haziran 2014 10:33

Türkiye ile Türkmenistan tarımsal işbirliğini geliştirecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara’da bulunan Türkmenistan Tarım Bakanı Çarygeldi Çarlıyev ile görüştü.

Görüşmede, Türkmenistan ile Türkiye arasında iyi ilişkilere verilen önemi anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarımsal ilişkilerin gelişmesi ve ticaretin artması için Türkiye’nin Dünya Tarım ve Gıda Örgütü FAO ortaklığıyla Türkmenistan’a destek vermeye devam ettiğini belirtti.

Mehdi  Eker, “ Bizim gerek altyapı çalışmaları gerekse tarım sektörü modernizasyonu ile ilgili Türkmenistan’a aktaracağımız tecrübelerimiz var. Geliştirilen projelerinin hayata geçmesi için Türkmenistan tarafının da desteği gerekiyor” dedi.

Eker, Türkmenistan için 4.5 milyon dolar tutarında 8 projenin hazırlandığını, bunun yalnızca ikisinin imzalandığını belirterek, kalan 6 projenin hayata geçirilmesi için Türkmen tarafının imzasının beklendiğini kaydetti.

Türkmenistan Tarım Bakanı Çarygeldi ÇArlıyev de, Türkiye’nin geliştirdiği projelere destek vereceklerini açıkladı.

Türkiye’nin tarımsal alanda katettiği mesafeden övgü ile bahseden Çarlıyev, bilgi transferi konusunda daha istekli davranacaklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Türkiye, Türkmenistan, Ticaret, Tarım, Mehdi Eker,

Diğer Haberler