turkiye-kultur-yolu-festivallerinde-30-bine-yakin-sanatcinin-katilimiyla-4-bini

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde 30 bine yakın sanatçının katılımıyla 4 binin üzerinde etkinlik

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, "Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Projesi'nin uluslararası olması için çalışıyoruz." dedi.

18 Eylül 2023 16:32

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, 11 ilde yürütülen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde, bu yıl 30 bine yakın sanatçının katılımıyla sanatın her alanında 4 binin üzerinde etkinlik yapmayı planladıklarını ve bu sayının her geçen gün artabileceğini söyledi.

11 ilde planlanan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin, Nevşehir, Erzurum, Trabzon ve Çanakkale'de tamamlandığını hatırlatan Mumcu, festivalin etkileşiminin her yıl katlanarak arttığını belirtti.

Mumcu, 5 Ağustos'ta Kapadokya'da başlayan festival serisinin, 100 günün sonunda 12 Kasım'da son bulacağını aktardı.

"2028 yılına kadar 35 şehre çıkarmayı hedefliyoruz"

Uluslararası ve ulusal alanda önemli dijital sanat eserlerini festivalde bir araya getirdiklerini anlatan Mumcu, Türkiye'nin dijital sanatlarda oldukça başarılı olduğunu vurguladı.

"Artık festivallerin takvimini bir yıl önce açıklayacağız. Her yıl 5 şehrimizi Türkiye Kültür Yolları Festivali takvimine ekleyeceğiz. 2028 yılına kadar her sene 5 şehir daha ekleyerek festivali ülke genelinde 35 şehre çıkarmayı hedefliyoruz." diyen Mumcu, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un festival programını titizlikle takip ettiğini ve önem verdiğini söyledi.

Mumcu, esnaf ve konaklama sektörünün daha iyi faydalanması için festivali şehirlerde bundan sonra her yıl aynı tarihlerde düzenlemeyi planladıklarını anlattı.

Batuhan Mumcu, "Bu yılki festivallerde, 30 bine yakın sanatçımızın katılımıyla 4 binin üzerinde etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bu etkinlikler için 11 ilimizde 500'den fazla kültür sanat mekanı belirledik." dedi.

 

Anahtar Kelimeler: türkiye kültür yolu festivalleri, türkiye, kültür ve turizm bakanlığı,

Diğer Haberler