turkiye-radyo-televizyon-kurumu-ile-turkmenistan-televizyon-radyo-ve-sinemacilik

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile Türkmenistan Televizyon Radyo ve Sinemacılık Devlet Komitesi arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı

Mutabakat Zaptı’na TRT adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür İbrahim Eren imza attı.

11 Aralık 2020 19:45

Türkmenistan’ın daimi tarafsızlık statüsünün 25. Yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen imza töreni, koronavirüs önlemleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlendi.

İmza töreninde konuşan İbrahim Eren, Türkmenistan’ın eğitim, sağlık, ekonomi ve pekçok alanda göze çarpan gelişiminin, iletişim alanına da yansımakta olduğunu söyledi.

Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan ilk haberleşme uydusu Türkmen Alem’i beş yıl önce uzaya gönderen Türkmenistan ile yayıncılık alanındaki ilişkilerin daha iyi seviyelere ulaştığını ifade eden İbrahim Eren, “Bugün imzaladığımız Mutabakat Zaptı’nın kurumumuz ile Türkmenistan Televizyon Radyo ve Sinemacılık Devlet Komitesi arasındaki ilişiklerin daha da güçlenerek, sürdürülmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

İbrahim Eren konuşmasında Türkmenistan’ın Tarafsızlık Bayramını da kutladı.

TRT ile Türkmenistan Televizyon Radyo ve Sinemacılık Devlet Komitesi arasındaki mutabakat zaptında;

Radyo ve televizyon programlarının değişimi

Ortak yapımların gerçekleştirilmesi

Bilhassa tarih ve kültür programı geliştirmede işbirliği

Eğitim amaçlı seminer, konferans, görev başı eğitimi , staj gibi alanlarda karşılıklı işbirliği

Çekimlerde yer alacak personele farklı ayrıcalıklar, fırsat ve şartlar sağlanarak desteklenmesi gibi  önemli hususlar yer alıyor.

 

Diğer Haberler