turkiye-rekorlarinin-kirildigi-turkiyenin-en-kucuk-ilcelerinden-bayramoren-yam

Türkiye rekorlarının kırıldığı, Türkiye'nin en küçük ilçelerinden Bayramören yamaç paraşütü yarışmalarına evsahipliği yapıyor.

Çankırı´da 7 yıl aradan sonra tekrar başlanan yarışmalara, 5´i yabancı 40 farklı sporcu katılıyor.

06 Temmuz 2022 17:41

Yarışmacılar, Türkiye Milli Takımı seçmelerinde etkili olacak puanı alabilmek için Bayramören semalarında ter döküyor.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Bayramören’de çok güzel kalkış pistlerinin olduğunu ve ilçenin rüzgarlı olması sebebiyle yamaç paraşütünde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş da Bayramören ilçesi için hedefin, yamaç paraşütü şampiyonalarında Dünya Kupalarına ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi. Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu da yamaç paraşütü yarışmalarının önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda yapılması için gerekli çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Bayramören'de yamaç paraşütü eğitimlerinin arttırılması hedefleniyor. Organizasyon kapsamında festival alanında yer alan stantlarda, yöresel yemeklerden el işi ürünlerine kadar onlarca ürün yer aldı. Yaren ekiplerinin de sahne aldığı etkinlikler boyunca çeşitli konserler de düzenlendi.

Diğer Haberler