turkiye-ve-ozbekistan-egitim-alaninda-is-birligini-gelistirmeye-yonelik-adimlar

Türkiye ve Özbekistan eğitim alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Özbekistan’daki Taşkent Devlet Hukuk Üniversitesi bünyesinde açtığı Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi, önemli araştırmalara imkan sağlıyor.

15 Mayıs 2024 16:04

Geçen yıl Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin katkılarıyla açılan Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi, hem Taşkent Devlet Hukuk Üniversitesi'ndeki hukuk eğitimine hem de hukuk reformuna destek sağlıyor. Ayrıca birçok önemli araştırmaya imkan sağlıyor.

Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezinin en önemli görevi, Özbekistan'daki hukuk reformuna destek vermek olarak görülüyor. Merkez, özellikle, 2023 yılında Özbekistan’da yapılan anayasa referandumundan sonra ülkedeki hukuki mevzuatın güncellenmesinde Türkiye’nin deneyimlerinin aktarılması açısından önem arz ediyor. 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, bu tür merkezleri Özbekistan’daki diğer üniversitelerde de açmayı hedefliyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ise konuyla ilgili olarak “AYBÜ olarak Özbekistan ile 40’a yakın üniversiteyle iş birliğimiz var. Özellikle bilişim hukuku, sosyal medya hukuku, teknoloji hukuku, yeni hukuk alanlarında iki üniversite arasında araştırmalar yapıyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler: türkiye, özbekistan, eğitim, iş birliği,

Diğer Haberler