turkiyede-arama-kurtarma-calismalarina-katilan-bosna-hersekli-ekiplere-tesekkur

Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersekli ekiplere teşekkür

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye'deki arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersekli ekiplere, özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür plaketi verildi.

22 Şubat 2023 20:48

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Bosna Hersek Federasyonundan giden arama ve kurtarma ekiplerini, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nde ağırladı.

Teşekkür plaketlerini takdim eden Karic, Bosna Hersekli ekiplere gösterdikleri kahramanlık için teşekkür ederek, "Siz orada arama ve kurtarma çalışmalarına katılırken biz de burada Türkiye'deki depremzedeler için yardım topladık." dedi.

Karic, Bosna Hersekli ekiplere Saraybosna'ya özel madeni para da takdim ederken, çay satarak depremzedelere yardım toplayan 12 yaşındaki Benjamin Mehanovic'i de unutmadı.

Mehanovic'e verdiği destek için üzerinde Saraybosna ambleminin yer aldığı altından madeni para hediye eden Karic, tüm ekiplere de teşekkür etti.

Bosna Hersek'ten 234 kişiden oluşan 13 ekibin, depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katıldığı, 26 kişiyi sağ çıkardığı bilgisi paylaşılmıştı.

Diğer Haberler