turkiyeden-rusyada-yasanan-ucak-kazasina-iliskin-taziye-mesaji

Türkiye'den Rusya'da yaşanan uçak kazasına ilişkin taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ve tüm yolcularla mürettebatın hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili başsağlığı diledi.

06 Temmuz 2021 15:33

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu’nun Kamçatka bölgesinde yer alan Petropavlovsk-Kamchatsky şehrinden Palana’ya seyretmekte olan bir yolcu uçağının bugün düştüğü hatırlatılarak uçakta bulunan 22 yolcu ve kişilik 6 mürettebatın hayatını kaybettiğinin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Dost Rusya Federasyonu halkının kederini paylaşıyor, bu elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rusya Federasyonu Hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Rusya'da bugün meydana gelen olayda 22 yolcu ve 6 kişilik mürettebatı taşıyan AN-26 tipi yolcu uçağı ile önce iletişim kesilmiş ardından uçağın enkazı havalimanına 4 ila 5 kilometre uzaklıkta bulunmuştu.

İlk belirlemelere göre uçağın iniş esnasında bir tepeye çarptığı şüpheleri kuvvet kazanırken Rus basını, kazanın nedeni olarak olumsuz hava şartları ve pilotaj hatasının söz konusu olabileceği üzerinde duruyor.

Diğer Haberler