turkiyenin-biskek-buyukelcisi-dogan-yardim-gonderen-kirgizistan-halkina-tesekk

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Doğan, yardım gönderen Kırgızistan halkına teşekkür etti

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma ekibi gönderen, deprem dolayısıyla düzenlenen yardım kampanyalarına destek olan Kırgızistan halkına ve hükümetine teşekkür etti.

27 Şubat 2023 13:24

Doğan, düzenlediği basın toplantısında, Kırgızistan hükümeti ve büyükelçiliği tarafından sürdürülen ayni ve maddi yardım çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Çok duygulandıran bir süreçten geçtiklerini belirten Doğan, "Depremin ardından Kırgızistan'da tanık olduğumuz dayanışma ve Türkiye sevgisi Türk halkının kalbinde ve hafızasında derin izler bırakacaktır." ifadesini kullandı.

Kırgızistan'ın en uzak bölgeleri olan Celalabad ve Batken'den bizzat yardım getirenler olduğunu anımsatan Doğan, "Bazı vatandaşlar kendilerinin zor durumuna bakmadan elinde ne varsa Türkiye ile bölüştüler. Bunlar, tabii bizim unutamayacağımız şeyler." dedi.

Süreçte yaşadıklarını "Türkiye ile Kırgızistan'ın ne kadar yakın olduğunu, ne kadar gerçekten kenetlenmiş olduğunu gösterdi" şeklinde değerlendiren Doğan, "Biz burada Türkiye ve Kırgızistan kardeşliğinin daha iyi, işbirliğinin daha yakın olması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kırgızistan halkına ve hükümetine teşekkür etmeyi bir borç bildiğini ifade eden Doğan, başta Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a, hükümetine, devlet erkanına, milletvekillerine, arama kurtarma ekibine, toplum önderlerine, kurum ve kuruluşlarına, diasporalara, derneklere, sanatçılara, akademisyenlere, Kırgızistan halkına ve vatandaşlarına, soydaşlarına, Kırgızistan'da yaşayan Türk vatandaşlarına, Türkiye'de bulunan ve deprem bölgesine yardım için giden Kırgızistan vatandaşlarına teşekkürlerini iletti.

Doğan, yardımların toplanması ve duyurulması konusunda destek olan ve Türkiye'deki süreci sorumlu bir şekilde takip eden Kırgızistan basın organlarına da teşekkür etti.

Büyükelçi Doğan, depremlerin ardından büyükelçilikte toplanan 55 ton yardım malzemesi ile büyükelçiliğin açtığı bağış hesabına yatırılan 994 bin 365 dolarlık nakdi yardımın Türkiye'ye aktarıldığını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler