turkmen-genclerin-turkiyedeki-universitelere-ilgisi

Türkmen Gençlerin Türkiye'deki Üniversitelere İlgisi

Üniversite eğitimini Türkiye’de okumak isteyen Türkmen gençlerin, Aşkabat’taki Eğitim Müşavirliğine başvuruları yoğunlaştı.

16 Mayıs 2017 11:09

Türkiye’deki yüksek öğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup lise öğrenimini yurt dışında tamamlayanlar; Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına  (YÖS ) ve üniversitelerin bu amaçla ayırdığı kontenjanlara başvuru yapabiliyor.

Yüksek Öğretim Kurumunun 2016-2017 Öğretim Yılı verilerine göre, halen Türkiye’de YÖS kapsamında 110 bine yakın öğrenci bulunuyor. Bunlardan 13 binini, lise öğrenimini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler oluşturuyor.

Türkmen öğrenciler de her yıl Türk üniversitelerinin YÖS kontenjanlarına büyük ilgi gösteriyor. Halen Türkiye’de  10 bin civarında Türkmen öğrenci bulunuyor. Türkiye’deki üniversitelerde 2017-2018  dönemi  YÖS takviminin  başlaması dolayısıyla; her gün onlarca Türkmen genç, denklik belgesi almak amacıyla Aşkabat’taki  Eğitim Müşavirliğine başvuruyor.

Aşkabat Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz, 2016 yılında Türkiye’deki üniversitelerde okumak amacıyla 2300 öğrencinin belge aldığını söyledi.

Zübeyir Yılmaz, 2017 -2018 öğretim yılı için, yeni başlamasına rağmen şu ana kadar 600 başvuru olduğunu, Eylül ayına kadar devam edecek takvim içinde, başvuruların 2000’in üzerinde olmasını beklediklerini ve bu ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade etti. 

Anahtar Kelimeler: Türkmen, Yös,

Diğer Haberler