turkmen-lider-bayram-munasebetiyle-toy-sadakasi-verdi

Türkmen Lider, Bayram münasebetiyle Toy sadakası verdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Ramazan Bayramı münasebetiyle Aşkabat’ta bulunan Orta Asya’nın en büyük kubbeli camii olan Kıpçak Camii’nde binlerce vatandaşa bayram yemeği (toy sadakası) verdi.

10 Haziran 2019 15:29

Bayram sabahının erken saatlerinde camiye gelen Türkmen lider, ilk olarak cami haziresinde bulunan Türkmenistan’ın ilk devlet başkanı Saparmurat Türkmenbaşı’nın anıt mezarına çiçek koyarak dua etti. Türkmenistan Baş Müftüsü’nün Kur’an-ı Kerim ve dua okumasından sonra, yüzlerce davetli de mezara çiçekler koyarak saygı gösterisinde bulundular.

Daha sonra Devlet Başkanı’nın geleneklere uygun olarak kendisinin şahsi gelirinden karşıladığı bayram yemeğine geçildi. Yemeğin başlangıcında, Başkan, halkın bayramını kutladıktan sonra, Türkmenistan Baş Müftüsü, Türkmen topraklarında barış, huzur, birlik  ve devlet başkanının başarısı için dua etti. Duadan sonra Türkmen Lider, edilen duaların kabul olması ve ülkede  barış, huzur, güven ve birliğin sürmesi dileğinde bulundu.

Devlet başkanı, Türkmen halkının,  ölülerini rahmetle anmak ve onurlandırmak gibi asil bir geleneğe sahip olduğunu, bu nedenle toy sadakasından önce, ilk Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Turkmenbaşı’nın mezarını ziyaret ederek dua okuduklarını ifade etti.

Daha sonra binlerce kişinin katıldığı geleneksel Türkmen mutfağından bayram yemeği ikram edildi.

Berdimuhamedov’un toy sadakasında, Meclis Başkanı, hükümet üyeleri, askeri ve güvenlik kuvvetleri başkanları, bakanlar ve kamu kurum başkanları, sivil kanaat önderleri ve diplomatik misyon  temsilcileri de hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler: Toy sadakası, Türkmenistan, Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler