turkmen-liderden-putine-surpriz-hediye

Türkmen Liderden Putin'e Sürpriz Hediye

Türkmen lider Berdimuhammedov, “Vefalı” olarak adlandırılan Alabay cinsi bir köpek yavrusunu Putin’e hediye etti.

12 Ekim 2017 11:15

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya geldi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Konseyi toplantısı için Rusya Federasyonu’na gitti. Türkmen lider Berdimuhammedov ve Rusya Devlet Başkanı Putin Soçi’de bir araya geldi.

Görüşmede Rusya lideri Putin, 2 Ekim’de Türkmenistan’a yaptığı resmi ziyarete atıfla; samimi ve sıcak karşılama için Türkmen lidere teşekkür etti.

Aşkabat’a yaptığı resmi ziyarette, ilişkilerin gelişmesine yönelik temel belgeler imzalandığını belirten Başkan Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile verimli ortak çalışmalar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkmenistan Devlet Haberler Ajansı’nın haberine göre Türkmen lider Berdimuhammedov’da Putin’e teşekkür etti. Rusya lideri Putin’in doğum gününü hatırlatan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, “Kısa bir süre önce doğum gününüzdü. Bu yüzen sizi yürekten tebrik ediyor, sağlık, başarı ve her şeyin en iyisini diliyorum." dedi.

Daha sonra Putin’e Türkmenlerin sadık dost olarak gördüğü, vefalı olarak adlandırdığı Alabay cinsi bir köpek yavrusu hediye eden Berdimuhammedov, “Vefalı Alabay” ın, Eylül ayında Aşkabat’ta gerçekleşen 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nın da sembolü olduğunu hatırlattı ve bu ırkın korunmasına büyük önem verdiklerini varguladı.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmen lider, Berdimuhammedov, Putin, Soçi, BDT Devlet Başkanları Konseyi, Alabay,

Diğer Haberler