turkmen-liderden-saglikli-yasam-icin-kampanya

Türkmen Lider'den Sağlıklı Yaşam İçin Kampanya

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov 'sağlıklı yaşam için bisikletle ulaşım' kampanyasını başlattı.

19 Haziran 2017 15:59

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, toplumda sağlıklı yaşam tarzını güçlendirmek için Aşkabat-2017 projesi çerçevesinde yeni bir kampanya başlattı. Çalışanlar işlerine bisikletle gidecek.

Söz konusu etkinlik, 2017 yılının 'Sağlık ve Mutluluk Yılı' ilan edilmesinden hareketle ve Eylül ayında yapılacak olan 5. Asya Oyunları için, 50 günden geri sayımın başlaması dolayısıyla 29 Temmuz’da yapılacak.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, son Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde konuya ilişkin mesaj vermek amacıyla; Oğuzhan köşkündeki çalışma ofisinden Bakanlar Kurulu binasına bisikletle gelmişti.

Devlet Başkanı Berdimuhammedov’un teklifine göre, ülkedeki tüm kurum ve kuruluşların liderlerinin ve çalışanlarının tamamının 29 Temmuz'da bisikletle işlerine gitmesi öngörülüyor.

29 Temmuz tarihinde şehrin tüm yollarında yalnızca bisiklet ve toplu taşıma otobüsleri olacak.

Etkinliğin,  halkın sağlığını güçlendirmeye, çevreye duyarlılık kültürünü artırmaya  ve bisiklet kullanımını teşvik etmeye katkıda bulunacağını ifade eden Türkmen lider,  “halkın sağlığına ve refahına önem vermek suretiyle, fiziksel ve ruhsal açıdan güçlü nesillerin yetiştirilmesi, devlet için her şeyden önce gelen önemli bir görevdir.” dedi.

Diğer Haberler