turkmen-milli-halisi-bakude-tanitiliyor

Türkmen milli halısı Bakü'de tanıtılıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de, el yapımı tarihi Türkmen halıları, halı aksesuarları, milli takılar ve tekstil ürünlerini tanıtan sergi açıldı.

15 Şubat 2019 10:43

15-18 Şubat tarihleri arasında, Azerbaycan Halı Müzesi’nde açık olacak sergiyi ziyaret edenler, Türkmen el sanatkarlarının zengin süs ve renklerle dokuduğu eşsiz kalitedeki yün ve ipek halılar ve aksesuarları ile tanışacaklar. Ayrıca Türkmen halkının ürettiği, telkari bir mücevher koleksiyonu da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Sergide, Türkmenistan'da üretilen pamuk, keten ve doğal ipekten yapılan şık örme kumaş ve kıyafetler ile nevresim ve banyo aksesuarları da yer alıyor.

Seginin açık olduğu süre içinde, “Türkmenistan'ın eski halı dokuma sanatı” konulu bir konferans da düzenlenecek. Konferansta Türkmen heyeti temsilcileri, antik çağlardan itibaren ulusal halı dokuma sanatının tarihi ve gelenekleri hakkında bilgi verecek.

Sergi, “Türkmenistan:Altın Çağ” adı altında, Türkmenistan Tekstil  Bakanlığı tarafından Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle düzenleniyor.

Diğer Haberler